Two minutes for two flutes

sitebanner

50 έργα, 40 συνθέτες, 14 χώρες

H Dr. Iwona Glinka συνεχίζει τη σειρά συναυλιών της «Συνάντηση με τη Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία», στις οποίες παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, έργα σύγχρονων συνθετών. Με τον τρόπο αυτό, η καλλιτέχνιδα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προβολή και στην υποστήριξη της σημερινής μουσικής δημιουργίας, αλλά και στην εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη μουσική, όπου υπογραμμίζει ότι η σύγχρονη μουσική δεν δαγκώνει.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου

Two minutes για δυο φλάουτα: Η συναυλία περιλαμβάνει δίλεπτα έργα για δύο φλάουτα. Μετά από το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα συναυλιών και ηχογραφήσεων έργων ενός λεπτού για ένα φλάουτο, η Iwona Glinka και η Renata Guzik αποφάσισαν να συνεχίσουν την πρωταρχική ιδέα και διοργάνωσαν τη διεθνή πρόσκληση για έργα για δύο φλάουτα διάρκειας δύο λεπτών. Το πρόγραμμα TWO MINUTE περιλαμβάνει 50 έργα, 40 συνθέτων από 14 χώρες. 

Iwona Glinka & Renata Guzik, φλάουτα (πίκολο, φλάουτο, άλτο φλάουτο, μπάσο φλάουτο)

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 20:30. Είσοδος €10,00

POSTER    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    PHASMA-MUSIC    FACEBOOK

AN ART ARTISTRY - Μονής Αστερίου Τσαγκάρη 4, Αθήνα (Πλάκα)
Τηλ.: 210 3220082 (ΔΕΥ-ΠΑΡ, 14:00-17:00) / E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιβόνα Γκλίνκα

Σολίστ και κορυφαία ερμηνεύτρια της νέας και της πειραματικής μουσικής. Ίδρυσε το Phasma-Music Ensemble το 2016, όπου υπηρετεί σήμερα ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και έχει συμπράξει ως σολίστ και πρώτο φλάουτο σε ορχήστρες σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Έχει αναπτύξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα μουσική, η οποία από το 1994 είχε ως αποτέλεσμα πάνω από εκατό παγκόσμιες πρεμιέρες έργων Αυστραλών, Βέλγων, Ελλήνων, Πολωνών, Γερμανών, Καναδών, Άγγλων και Αμερικανών συνθέτων, περισσότερα από εκατό από αυτών γράφτηκαν ειδικά για εκείνη.

Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Διδάσκει φλάουτο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και Γλυφάδας. Το 2015 παραιτήθηκε από τη θέση της στην Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών και στο Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής για να ακολουθήσει μια πιο ενεργή σόλο καριέρα. Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτορας ενόργανης μουσικής τέχνης στη Μουσική Ακαδημία της Κρακοβίας με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την μουσική για φλάουτο του Brian Ferneyhough και το 2012 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την σύγχρονη ελληνική μουσική για σόλο φλάουτο. Η Iwona Glinka είναι Yamaha Artist.

Διακρίσεις 2017. Έλαβε το βραβείο Most Distinguished Artist Prize & Special Mention στον Διαγωνισμό IBLA Grand Prize 2017 με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2018 θα δώσει ρεσιτάλ στον πιο διάσημο συναυλιακό χώρο του κόσμου στο Carnegie Hall στην Νέα Υόρκη. Φέτος επίσης, το άλμπουμ της ONE MINUTE κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Μουσικής - Silver Silver Medal - Outstanding Achievement (στην κατηγορία Σύγχρονη Μουσική και Άλμπουμ) και το άλμπουμ της PROGRESSIONS κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Μουσικής - Τριπλό Χρυσό Μετάλλιο - Awards of Excellence (Composer, Flautist and Album) και ήταν υποψήφιο για τα Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής - ICMA 2018 (στην κατηγορία Σύγχρονη Μουσική). Στην τελευταία διάκριση συνυποψήφιοι ήταν επίσης ο διάσημος βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος (στην κατηγορία Μουσική Δωματίου) και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου (στην κατηγορία Όπερα).

Η Ιβόνα Γκλίνκα συνεχίζει τη σειρά συναυλιών της «Συνάντηση με τη Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία», στις οποίες παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, έργα σύγχρονων συνθετών. Με τον τρόπο αυτό, η καλλιτέχνιδα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προβολή και στην υποστήριξη της σημερινής μουσικής δημιουργίας, αλλά και στην εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη μουσική, όπου υπογραμμίζει ότι η σύγχρονη μουσική ... "δεν δαγκώνει". 

www.travlos-glinka.com

Renata Guzik 

Αποφοίτησε με διάκριση από τη Μουσική Ακαδημία στην Κρακοβία υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Zbigniew Kamionka το 1993. Έλαβε υποτροφία από το Dartington Summer School 1996 - Αγγλία όπου σπούδασε με την Kathryn Lukas. Το 2002 τελείωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της Elżbieta Gajewska - Gadzina στη Μουσική Ακαδημία του Chopin στη Βαρσοβία. Το 2012 ήταν υπότροφος στο Pole Superieur d' Enseignement Artistique de Paris υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Michel Moragues. Τον Ιούλιο του 2013 αναγορεύτηκε διδάκτορας ενόργανης μουσικής τέχνης στη Μουσική Ακαδημία της Κρακοβίας.

Έχει λάβει μέρος στα σεμινάρια μεταξύ άλλων: με τον Ricardo Kanji την ερμηνεία της μουσικής του XVII και XVIII αιώνα (1993 ,1995, Κρακοβία), με τον Wil Offermans την ερμηνεία της σύγχρονης μουσικής (1994, Géne, Βέλγιο, 2012 Solange), με τον Jerzy Mrozik (1997 Duszniki , Πολωνία), με τον Janos Balint - (2001 Βαρσοβία, Πολωνία) και με τον Nicola Mazzanti - piccolo (2012, Κρακοβία). Είναι επίσης συνιδρυτής του συγκροτήματος "Ara Ensemble". Διδάσκει φλάουτο στη Μουσική Σχολή Β. Ρουτσόβσκι στην Κρακοβία και στην Μουσική Ακαδημία Τέχνης στο Στετίν.

 
Title

Tagline

Label

More...
Title

Tagline

New album - CD

More...
Title

Tagline

New album

More...
Title

Tagline

  New album - CD

More...
Δείτε:

Δείτε:

Tagline

Δραστηριότητες

More...
Title

Tagline

Album: Frieze of Life 

More...
Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Tagline

AN ART ARTISTRY 

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.